Zgrzewarka próżniowa do żywności LP-11
Szczegóły
ID | 52135 |
Waga | 0.755 kg |
Stan | Nowy |
Opis produktu
Zgrzewarka próżniowa do żywności LP-11
Zgrzewarka próżniowa do żywności LP-11 to niezwykle funkcjonalne oraz praktyczne urządzenie, które przyda się w każdym domu. Używając tego urządzenia możesz w prosty sposób zabezpieczyć żywność oraz przedłużyć jej przydatność do spożycia. Pakowanie próżniowe jest to naturalna metoda konserwowania żywności pozwalająca dłużej zachować wartości odżywcze potraw i produktów oraz zachować smak. Żwyność zapakowana hermetycznie jest zabezpieczona przed unoszącymi się w powietrzu drobinkami oraz mikroorganizmami. Jest to ważne w przypadku produktów, które mogą się szybko zepsuć. Obsługa zgrzewarki jest niezwykle prosta i odbywa się przy pomocy kilki przycisków, które umożliwiają wybór poszczególnych trybów pracy.
Próżniowo zapakujesz: żywność przeznaczoną do zamrożenia, mięso i wędliny, warzywa i owoce, ryby, sery, potrawy przygotowane na później oraz inne produktu, nie tylko spożywcze,
Zalety próżniowego pakowania żywności:
- produkty spożywcze chronione są przed bakteriami i pleśnią,
- produkty dłużej pozostają zdrowe, zachowują wartości odżywcze oraz swój smak,
- jedzenie nie obsycha i dłużej nadaje się do spożycia,
- zgrzewanie próżniowe pomaga lepiej planować zakupy oraz nimi zarządzać,
- pozwala na 5-krotne przedłużenie terminu spożycia produktów.
Porady dotyczące pakowanie próżniowego żywności:
- najlepsze rezultaty osiągniesz w przypadku pakowanie próżniowo świeżej żywności,
- gotowanie, rozmrażanie i podgrzewanie w wodzie żwywności zapakowanej próżniowo pozwala zachować smak potraw oraz ułatwia utrzymania czystości,
- jeśli jakaś żywność pogarsza się - pakowanie próżniowe może opóźnić ten proces, ale nigdy nie zatrzyma go,
- żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie (temperatura wody nie może przekroczyć 75°C),
- podczas podgrzewania potraw zapakowanych próżniowo przy użyciu kuchenki mikrofalowej należy zawsze przedziurawić w kilku miejsacach worek, co pozwoli wydostać się gorącemy powietrzu.
W przypadku pakowanie mięsa i ryb zaleca się najpierw żywność umieścić na 1-2h w zamrażarce - pozwoli to związać soki naturalnie obecne w żywności, a także pozwoli zachować jej kształt.
Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu - zatrzyma to działanie enzymów, które mogą doprowadzić do utraty smaku, koloru, struktury.
Produkty miałkie zaleca się pakować próżniowo w ich oryginalnym opakowaniu - zapobiegnie to przedostaniu się drobin produktu wraz z odsysanym powietrzem do wnętrza pakowarki, co może nawet uniemożliwić prawidłowe zapakowanie próżniowe.
Dane techniczne
- Model - LP-11
- Moc - 90 W
- Zasilanie - AC100-240V /50-60 Hz
- Stopień odsysania - -60Kpa
- Waga - 0,42 kg
Parametry
Waga | 0.755 kg |
Stan | Nowy |