Gotowanie w szybkowarze ma bardzo wiele zalet, dlatego zdecydowanie warto w niego zainwestować. Jego największym plusem jest skrócenie czasu przygotowania potraw z zachowaniem wszystkich ich wartości.
Jak działa szybkowar?
Szybkowar w pierwszej chwili przypomina nam zwykły garnek, jednak takim nie jest. Zasadnicza różnica polega w pokrywie, która dzięki wyposażeniu w specjalne uszczelki pozwala na przyrządzanie potraw pod ciśnieniem. Specjalistyczne zawory w pokrywie pozwalają na regulację ciśnienia w środku szybkowaru. Wysokie ciśnienie sprawia, że wzrasta temperatura wody co znacznie przyspiesza gotowanie potraw.
Zalety posiadania szybkowaru
- Oszczędność czasu
To największa zaleta posiadania szybkowaru. Dzięki wysokiemu ciśnieniu szybko przyrządzimy smaczny posiłek;
- Oszczędność finansowa
Niezależnie czy posiadamy kuchenkę gazową czy elektryczną skrócenie czasu gotowania wiąże się z krótszym poborem mocy, dlatego możemy liczyć na niższe rachunki na koniec miesiąca
- Więcej wartości odżywczych
Nie od dziś wiadomo, że w czasie gotowania tracimy cenne witaminy w pożywieniu. Skrócenie tego czasu sprawia, że pokarmy zachowują o wiele więcej cennych składników, niż podczas tradycyjnego gotowania.
- Trwałość
Szybkowar jest wykonany ze stali nierdzewnej oraz wzbogacony jest kilkuwarstwowe dno kompozytowe, dzięki temu jest wytrzymały i trwały.
Zamów już dziś szybkowar marki BANQUET i ciesz się zdrową żywnością i zaoszczędzonym czasem.
Zobacz pozostałe produkty marki BANQUET w najlepszych cenach i z błyskawiczną wysyłką.