Nie ma chyba wśród nas osoby, która nie skusiłaby się na kawałeczek smakowitej tarty. Jest to wyśmienite danie smakujące w wersji na słodko, jak również wytrawnie.
Aby cieszyć się z perfekcyjnej tarty warto zwrócić uwagę na blachę w jakiej pieczemy ciasto, ponieważ ma ona ogromny wpływ na jego smak i konsystencję.
W ostatnim czasie ogromną popularnością cieszą się blachy silikonowe. Ich największą zaletą jest trwałość, łatwość w umyciu i brak nieestetycznych zarysowań, które z czasem mogą rdzewieć. Blacha silikonowa do tarty zajmuje bardzo mało miejsca, dlatego żadna gospodyni nie będzie miała problemu z jej przechowywaniem.
Silikonowe blachy wytrzymują bardzo wysoką temperaturę i nie wymagają dodatkowego smarowania blachy przed nałożeniem ciasta.
Absolutnym hitem na rynku jest ostatnio blaszka do tarty od firmy Banquet. Specjalistyczna powłoka antyadhezyjna sprawia, że blacha jest niezwykle trwała i odporna na uszkodzenia. Dzięki nieprzywierającej powłoce żadne ciasto już nie przyklei się do blachy.
Podobne produkty z tej serii
Zobacz Również
Zobacz Również
Godna polecenia kamera sportowa ?
W ostatnich latach kamery sportowe cieszą się ogromną popularnością. Jest to z pewnością spowodowane ich niesamowitą funkcjonalnością oraz jakością obrazu, jaką potrafią nagrać. Kamery sportowe są bardzo praktyczne i znajdują zastosowanie w wielu sytuacjach. Możesz ją przyczepić do kasku będąc na wycieczce, do roweru, w…
Na co zwrócić uwagę kupując proszek do prania ?
Obecnie wybór proszków do prania na rynku jest ogromny, jak więc wybrać ten idealny? To jaki detergent wybierzemy jest przede wszystkim zależne od rodzaju tkaniny, jaki chcemy wyprać. Inny proszek kupujemy do tkanin białych, inny do tkanin kolorowych. Do tego są jeszcze na rynku proszki…